Рецепт дана: Кинеска пилетина са шампињонима
Припрема овог јела је врло једноставна, а резултат је одлична комбинација кратко пропрженог меса, листића шампињона и „врелих“ зачина. Као противтежу јаким укусима, као прилог послужити пиринач.
Састојци (за 4 особе):
- 400 г пилећег филеа,
- кашика густина,
- 200 г шампињона,
- 50 мл уља,
- чен белог лука,
- кашичица насецканог ђумбира,
- кашичица вегете,
- ½ кашичице соли,
- пар капи сусамовог уља
Припрема:
1. Месо исећи на танке резанце, па га помешати с густином.
2. Очишћене шампињоне такође исећи на танке листиће.
3. На врућем уљу пропржити месо, па га извадити. На исту масноћу затим додати шампињоне, па и њих пропржити на кратко.
4. Вратити месо у посуду са шампињонима, па додати исецкани бели лук, ђумбир, вегету, со и све добро промешати.
5. На крају додати и мало сусамовог уља.
6. Пилетину са шампињонима послужити уз кувани пиринач и зелену салату.