Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kineska piletina sa šampinjonima

27.06.2018. 19:08 19:18
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a rezultat je odlična kombinacija kratko proprženog mesa, listića šampinjona i „vrelih“ začina. Kao protivtežu jakim ukusima, kao prilog poslužiti pirinač.

Sastojci (za 4 osobe):

- 400 g pilećeg filea,

- kašika gustina,

- 200 g šampinjona,

- 50 ml ulja,

- čen belog luka,

- kašičica naseckanog đumbira,

- kašičica vegete,

- ½ kašičice soli,

- par kapi susamovog ulja

Priprema:

1. Meso iseći na tanke rezance, pa ga pomešati s gustinom.

2. Očišćene šampinjone takođe iseći na tanke listiće.

3. Na vrućem ulju propržiti meso, pa ga izvaditi. Na istu masnoću zatim dodati šampinjone, pa i njih propržiti na kratko.

4. Vratiti meso u posudu sa šampinjonima, pa dodati iseckani beli luk, đumbir, vegetu, so i sve dobro promešati.

5. Na kraju dodati i malo susamovog ulja.

6. Piletinu sa šampinjonima poslužiti uz kuvani pirinač i zelenu salatu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čorbica s tikvicama

Recept dana: Čorbica s tikvicama

21.06.2018. 13:03 13:06
Recept dana: Bajadere

Recept dana: Bajadere

13.06.2018. 17:50 17:54