Recept dana: Kineska piletina sa šampinjonima
Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a rezultat je odlična kombinacija kratko proprženog mesa, listića šampinjona i „vrelih“ začina. Kao protivtežu jakim ukusima, kao prilog poslužiti pirinač.
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g pilećeg filea,
- kašika gustina,
- 200 g šampinjona,
- 50 ml ulja,
- čen belog luka,
- kašičica naseckanog đumbira,
- kašičica vegete,
- ½ kašičice soli,
- par kapi susamovog ulja
Priprema:
1. Meso iseći na tanke rezance, pa ga pomešati s gustinom.
2. Očišćene šampinjone takođe iseći na tanke listiće.
3. Na vrućem ulju propržiti meso, pa ga izvaditi. Na istu masnoću zatim dodati šampinjone, pa i njih propržiti na kratko.
4. Vratiti meso u posudu sa šampinjonima, pa dodati iseckani beli luk, đumbir, vegetu, so i sve dobro promešati.
5. Na kraju dodati i malo susamovog ulja.
6. Piletinu sa šampinjonima poslužiti uz kuvani pirinač i zelenu salatu.