broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Данас почињу пријемни испити

27.06.2018. 08:10 08:25
Пише:
Извор: Дневник/Радивој Хаџић

Данас, сутра и прекосутра на већини факултета Универзитета у Новом Саду биће организовани пријемни испити за кандидате који су поднели комплетну документацију и попунили пријаве ранијих дана. Рок за завршетак свих уписних активности је 20. јули.

На Пољопривредном факултету пријемни испити, у зависности од смера и групе, трајаће три дана, прелиминарна листа биће истакнута 29. јуна, потом следи време за жалбе. Коначна листа биће истакнута 4. јула, а упис бруцоша и подела индекса биће организовани од 5. до 13. јула.

На Филозофском факултету пријемни испити организују се од данас до 29. јуна. Прелиминарне листе биче објављене до 2. јула, а коначне до 5. јула. Упис нових студената на овом факултету заказан је за период између 6. и 13. јула, а распоред зависи од распореда уписа по групама.

На Технолошком факултету пријемни испит заказан је за 28. јуни. Прелиминарна листа биће истакнута сутрадан, 29. јуна, а коначна до 2. јула. Упис нових студената на прву годину неког од смера на овом факултету биће организован од 4. до 18. јула.

На Правном факултету пријемни испит заказан је за данас. Прелиминарна листа кандидата који су примљени на неко од буџетских или самофинансирајућих места биће окачена сутрадан, 28. јуна, а коначна 29. јуна. Упис бруцоша за школску 2018/2019. годину биће обављен од 4. до 6. јула.

Медицински факултет пријемни испит заказао је за данас и за 29. јуни. Прелиминарни резултати биће објављени дан после пријемног испита, 30. јуна, а коначни 6. јула. Упис будућих медицинара биће организован од 9. до 13. јула.


Без кашњења

Кандидати морају строго да воде рачуна о томе да не закасне на пријемни испит јер у том случају неће моћи да га полажу. Најбоље је доћи на факултет најмање пола сата пре испита, а лична карта као идентификација је обавезна. Кашњење се не толерише ни код уписа, па кандидати који су прошли пријемни морају да се држе временског распореда по групама који је обично окачен на огласној табли. Строго је забрањено коришћење мобилних телефона. Они се могу унети, али морају да буду искључени. Лекари саветују да се на испит понесе и флашица воде и поједе нешто слатко пре уласка у амфитеатре и учионице, али се кандидати морају распитати да ли је уношење пића дозвољено.


Економски факултет у Суботици за данас је у овом граду и у одељењу у Новом Саду заказао пријемни испит. Кандидати који желе да полажу пријемни испит на Одељењу у Бујановцу пријемни ће полагати два дана касније, 29. јуна. Прелиминарна листа биће објављена 28. јуна у Суботици и Новом Саду, и 30. јуна у Бујановцу. Коначна листа у матичној згради и одељењима биће објављена истог дана, 6. јула. Упис нових бруцоша у Суботици и Новом Саду предвиђен је за период између 11. и 13. јула, а у Бујановцу 11. и 12. јла.

Факултет техничких наука пријемне испите организује данас, сутра и прекосутра. Прелиминарна листа кандидата који су испунили услове за упис на буџет или самофинансирање биће објављена 30. јуна, а коначна 3. јула. Упис и подела индекса заказани су за период од 4. до 12. јула.

На  каадемији уметности пријени испити већ су у току. На Департману музичке уметности трају од 21. до 30. јуна, на Депратману ликовних уметности од 21. јуна до 1. јула, а на Департману драмских уметности од 22. до 7. јуна. Прелиминарне листе на сва три департмана биће објављене 4. јула, а коначне 10. јула. Упис новопримљених студената зависи од департмана: 10. јула уписиваће се студенти Департмана драмских уметности, 11. јула студенти Депратмана ликовних уметности, а 12. јула студенти прве године Департмана музичке уметности.

Грађевински факултет у Суботици пријемни испит заказао је за 29. јуни. Прелиминарна лист абиће објављена 4. јула, коначна 11. јула, а упис студената на прву годину студија биће организовен 19. и 20. јула.

Технички факултет „Михајло Пупин” у Зрењанину пријемни испит за упис на прву годину студија заказао је за 28. јуни. Прелиминарна листа примљених кандидата биће објављена 2. јула, коначна 4. јула, а упис бруцоша организован је од 4. до 11. јула.

Факултет спорта и физичког васпитања пријемни испит заказао је за 2, 3. и 4. јули. Прелиминарна листа биће објављена сутрадан, 5. јула, коначна 6. јула, а упис студентата заказан је за период од 9. до 13. јула.

На Педагошком факултету у Сомбору и одељењу у Новом Саду у понедељак је урађена prеthodna провера способности. Пријемни испит одржава се данас, прелиминарна листа биће објављена 29. јуна, коначна 2. јула, а упис се одржава од 3. до 5. јула.

Учитељски факултет на мађарском наставном језику у Суботици такође је у понедељак одрадио prеthodnu проверу способности кандидата. Пријемни испит заказан је за 28. јуни, прелиминарна листа биће објављена 2. јула, а коначна 6. јула. Пријем нових студената заказан је за 9. и 10. јули.

Кандидати који нису примљени на факултет у првом уписном року могу да покушају поново, у другом уписном року у септембру, у зависности од интересовања и слободних места. Пријава кандидата у другом року организује се 3. и 4. септембра, пријемни испити заказани су за 5, 6. и 7. септембар, а крајњи рок за завршетак другог уписног рока је 28. септембар.

И. Вујанов

Аутор:
Пошаљите коментар