light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Џем од трешања

14.06.2018. 18:05 18:07
Пише:
Фото: pixabay.com

Уколико желите да у трешњама уживате и након што им прође увек недовољно дугачка сезона, ево сјајне воћне посластице с комадима црне чоколаде...

Састојци:

- 3 кг трешања,

- штапић цимета,

- 300 г црне чоколаде,

- каранфилић,

- лимун (кора од једног лимуна)

Припрема:

1. Трешње добро опрати, ставити у шерпу, убацити штапић цимета, 2-3 каранфилића, кору лимуна и све заједно кувати на тихој ватри.

2. Повремено промешати и скинути пену ако се појави.

3. Кувати око сат времена. Када на варјачи почена да се задржава желатинаста маса, исцедити пола лимуна, па крчкати још 3 – 4 минута и затим склонити с рингле (извадити каранфилиће и цимет).

4. Умешати 300 г црне чоколаде.

5. Штапним миксером уситнити воће, вратити на ринглу и кувати још пар минута непрестано мешајући.

6. Сипати у стерилисане тегле и чувати на тамном и прохладном месту.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Медитеранска салата с моцарелом

Рецепт дана: Медитеранска салата с моцарелом

12.06.2018. 19:22 19:26
Рецепт дана: Канелони с месом

Рецепт дана: Канелони с месом

09.06.2018. 12:02 12:04