Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Džem od trešanja

14.06.2018. 18:05 18:07
Piše:
Foto: pixabay.com

Ukoliko želite da u trešnjama uživate i nakon što im prođe uvek nedovoljno dugačka sezona, evo sjajne voćne poslastice s komadima crne čokolade...

Sastojci:

- 3 kg trešanja,

- štapić cimeta,

- 300 g crne čokolade,

- karanfilić,

- limun (kora od jednog limuna)

Priprema:

1. Trešnje dobro oprati, staviti u šerpu, ubaciti štapić cimeta, 2-3 karanfilića, koru limuna i sve zajedno kuvati na tihoj vatri.

2. Povremeno promešati i skinuti penu ako se pojavi.

3. Kuvati oko sat vremena. Kada na varjači počena da se zadržava želatinasta masa, iscediti pola limuna, pa krčkati još 3 – 4 minuta i zatim skloniti s ringle (izvaditi karanfiliće i cimet).

4. Umešati 300 g crne čokolade.

5. Štapnim mikserom usitniti voće, vratiti na ringlu i kuvati još par minuta neprestano mešajući.

6. Sipati u sterilisane tegle i čuvati na tamnom i prohladnom mestu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Mediteranska salata s mocarelom

Recept dana: Mediteranska salata s mocarelom

12.06.2018. 19:22 19:26
Recept dana: Kaneloni s mesom

Recept dana: Kaneloni s mesom

09.06.2018. 12:02 12:04