Рецепт дана: Браунис колачи с вишњама
Браунис колачи су једноставни за припрему, а притом их сви воле. Још кад у њих убацимо вишње... Сочни и неодољиви, ови ће колачи једноставно „нестати“ с тањира.
Састојци:
- 2 кашике какао праха,
- 45 мл кипуће воде,
- 300 г црне чоколаде,
- 225 г путера,
- 190 г шећера,
- 3 јајета,
- 75 г брашна,
- прстохват соли
- 3 кашике вишања из компоте (може и свежих)
Припрема:
1. У лончићу помешати какао прах и кипућу воду. Добро измешати како би се какао отопио.
2. Чоколаду и путер отопите на пари. Кад се отопе, оставити да се мало прохладе, неких 5 минута.
3. Миксером измешати јаја са шећером.
4. Када се јаја запене, додати им припремљени какао и отопљену чоколаду и путер. Промешати све кашиком или кутлачом.
5. Нежно умешати брашно и со, па на крају додати и вишње.
6. Мањи калуп за колаче обложити папиром за печење, па у њега излити припремљену смесу.
7. Ставити да се пече у рерни загријаној на 190 степени. Пећи 40–45 минута.
8. Печени колач оставити да се хлади у калупу, а кад се потпуно охлади исећи га на коцке и послужити.