overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Браунис колачи с вишњама

04.04.2018. 16:37 16:39
Пише:
Извор: pixabay.com

Браунис колачи су једноставни за припрему, а притом их сви воле. Још кад у њих убацимо вишње... Сочни и неодољиви, ови ће колачи једноставно „нестати“ с тањира.

Састојци:

- 2 кашике какао праха,

- 45 мл кипуће воде,

- 300 г црне чоколаде,

- 225 г путера,

- 190 г шећера,

- 3 јајета,

- 75 г брашна,

- прстохват соли

- 3 кашике вишања из компоте (може и свежих)

Припрема:

1. У лончићу помешати какао прах и кипућу воду. Добро измешати како би се какао отопио.

2. Чоколаду и путер отопите на пари. Кад се отопе, оставити да се мало прохладе, неких 5 минута.

3. Миксером измешати јаја са шећером.

4. Када се јаја запене, додати им припремљени какао и отопљену чоколаду и путер. Промешати све кашиком или кутлачом.

5. Нежно умешати брашно и со, па на крају додати и вишње.

6. Мањи калуп за колаче обложити папиром за печење, па у њега излити припремљену смесу.

7. Ставити да се пече у рерни загријаној на 190 степени. Пећи 40–45 минута.

8. Печени колач оставити да се хлади у калупу, а кад се потпуно охлади исећи га на коцке и послужити.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Гибаница

Рецепт дана: Гибаница

02.04.2018. 16:25 16:35
Рецепт дана: Пица с тестом од карфиола

Рецепт дана: Пица с тестом од карфиола

27.03.2018. 11:54 11:57