Рецепт дана: Пица с тестом од карфиола
Једе вам се пица, али сте на пролећном детоксу, то јест, на здравом режиму исхране? Имамо решење: пробајте лаганију, здравију и без брашна варијанту овог планетарно популатног залогаја.
Састојци (за 2 особе):
- 2 јајета,
- главица карфиола,
- 200 г сира,
- додаци по жељи: парадајз сос, шунка, печурке, маслине...
- со
Припрема:
1. Карфиол опрати, па уситнити у блендеру. Пребацити је на кухињску крпу или у газу, па оцедити што је могуће више.
2. Уситњеном и оцеђеном карфиолу додати 2 јајета, кашичицу соли и пола припремљене количине сира.
3. Измиксати док смеса не постане једнолична.
4. Калуп одложити папиром за печење, па на дно прстима распоредити смесу.
5. Пећи око пола сата на 200 степени.
6. На печено „тесто“ распоредити остале састојке по жељи, па запећи још неких петнаестак минута на 180 степени.