Рецепт дана: Лажна кремпита
Готова за свега пола сата, ова посластица никога не оставља равнодушним.
Састојци:
- 250 г лиснатог теста,
3 јајета,
- 1 л млека,
- 8 кашика шећера,
- 4 кашике густина,
- пола кашике екстракта ваниле,
- пудинг од ваниле,
- 100 г беле чоколаде,
- 500 мл слатке павлаке,
- рендана корица лимуна и поморанџе.
Припрема:
1. Разваљати лиснато тесто на величину великог правоугаоног плеха, ставити га на папир за печење и добро избости виљушком.
2. У средини теста исећи круг за центиметар-два шири од калупа торте. Крајеве не померати, јер се касније користе за посипање.
3. Пећи 10-15 минута на 180 степени.
4. Крем направити тако што ћете умутити беланца с кашиком шећера у чврст снег.
5. У 2 дл млека размутити жуманца, густин, пудинг од ваниле, остатак шећера и рендане корице воћа.
6. Ту смесу скувати у остатку млека.
7. Док је још вруће, додати снег од беланаца, мешајући лаганим покретима.
8. Крем излити на печено лиснато тесто и сачекати да се охлади.
9. На охлађену смесу намазати умућену слатку павлаку у коју је prеthodno умешана отопљену белу чоколаду.
10. На крају још колач посути мрвицама од лиснатог теста, добијеним од печених рубова.