Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lažna krempita

22.02.2018. 15:25 15:33
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Gotova za svega pola sata, ova poslastica nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sastojci:

- 250 g lisnatog testa,

3 jajeta,

- 1 l mleka,

- 8 kašika šećera,

- 4 kašike gustina,

- pola kašike ekstrakta vanile,

- puding od vanile,

- 100 g bele čokolade,

- 500 ml slatke pavlake,

- rendana korica limuna i pomorandže.

 Priprema:

1. Razvaljati lisnato testo na veličinu velikog pravougaonog pleha, staviti ga na papir za pečenje i dobro izbosti viljuškom.

2. U sredini testa iseći krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve ne pomerati, jer se kasnije koriste za posipanje.

3. Peći 10-15 minuta na 180 stepeni.

4. Krem napraviti tako što ćete umutiti belanca s kašikom šećera u čvrst sneg.

5. U 2 dl mleka razmutiti žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendane korice voća.

6. Tu smesu skuvati u ostatku mleka.

7. Dok je još vruće, dodati sneg od belanaca, mešajući laganim pokretima.

8. Krem izliti na pečeno lisnato testo i sačekati da se ohladi.

9. Na ohlađenu smesu namazati umućenu slatku pavlaku u koju je prethodno umešana otopljenu belu čokoladu.

10. Na kraju još kolač posuti mrvicama od lisnatog testa, dobijenim od pečenih rubova.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Piletina s maslinama

Recept dana: Piletina s maslinama

18.02.2018. 12:28 12:35
Recept dana: Pita od mesa

Recept dana: Pita od mesa

13.02.2018. 10:37 10:40