Рецепт дана: Марокански кекс
Овај се неодољив слаткиш с гризом и кокосом припрема брзо, а резултат: хрскав кекс, који се топи у устима.
Састојци:
- 2 јајета,
- 125 г шећера,
- 60 мл уља,
- 250 г гриза,
- 100 г кокоса,
- кашичица прашка за пециво,
- корица поморанџе,
- 50 г шећера у праху
Припрема:
1. Умутити добро јаја, па додати шећер, уље и нарендану кору од једне поморанџе.
2. Све добро сјединити, затим умесити тесто с гризом, кокосовим брашном и кашичицом прашка за пециво.
3. Од теста ваљати длановима куглице величине ораха (нанети мало уља на дланове да се тесто не лепи), мало их спљоштити, па горњу страну умочити у шећер у праху.
4. Поређати их у плех обложен пек папиром, при чему је важно повести рачуна о размаку, јер кекси прилично нарасту.
5. Пећи 10-15 минута у рерни загрејаној на 180 степени.