Рецепт дана: Ћевапи са сиром
23.01.2018.
15:51
15:57
Коментари (0)
Ћевапи, дефинитивно једна од магичних речи у кулинарству. Сви их, са или без прилога; у сомуну или тањиру... Волимо их и радо једемо у свим комбинацијама. Ако пожелите да их сами направите, главно правило гласи да месо које се користи за ћевапе никако не сме да буде немасно.
Састојци:
- 700 г млевеног меса,
- 150 г сувог меса,
- 150 г сира траписта,
- мало бибера и соли,
- бели лук,
- чили,
- уље
Припрема:
1. Суво месо и сир ситно насецкати.
2. Додати их у млевено месо, па све измешати и зачинити.
3. Направити повезану смесу, па обликовати мало веће ћевапе.
4. Пећи на роштиљу или у тигању док не порумене.