Recept dana: Marokanski keks
Ovaj se neodoljiv slatkiš s grizom i kokosom priprema brzo, a rezultat: hrskav keks, koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 2 jajeta,
- 125 g šećera,
- 60 ml ulja,
- 250 g griza,
- 100 g kokosa,
- kašičica praška za pecivo,
- korica pomorandže,
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Umutiti dobro jaja, pa dodati šećer, ulje i narendanu koru od jedne pomorandže.
2. Sve dobro sjediniti, zatim umesiti testo s grizom, kokosovim brašnom i kašičicom praška za pecivo.
3. Od testa valjati dlanovima kuglice veličine oraha (naneti malo ulja na dlanove da se testo ne lepi), malo ih spljoštiti, pa gornju stranu umočiti u šećer u prahu.
4. Poređati ih u pleh obložen pek papirom, pri čemu je važno povesti računa o razmaku, jer keksi prilično narastu.
5. Peći 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.