Рецепт дана: Колач „три млека“
Трес leches је светски познат кох колач - сочан, сладак, млечан, карамеласт – неки су од атрибута који га сврставају у сам врх омиљених слатких делиција. Плус, припрема није компликована...
Састојци:
За патишпањ:
- 100 г путера (омекшалог на собној температури),
- 130 г шећера,
- прстохват соли,
- 5 јаја,
- кашика екстракта ваниле,
- 175 г брашна,
- кашичица прашка за пециво,
За прелив:
- 400 г кондензованог млека,
- 2,5 дл млечне слатке павлаке,
- 2,5 дл млека
За глазуру:
- карамел прелив, односно карамел крем
Припрема:
1. За патишпањ умутити путер са шећером, па додати умућена јаја и екстракт ваниле и на крају брашно заједно с прашком за пециво.
2. Добијену глатку масу изручити у плех, prеthodno обложен папиром за печење, па пећи око 20 минута у рерни prеthodno загрејаној на температури од 180 степени. Проверити чачкалицом да ли је кора печена.
3. Кад се кора прохлади, залити је prеthodno припремљеним преливом: умућено кондензовано млеко, слатка павлака и обично млеко.
4. Колач оставити неколико сати или преко ноћи како би патишпањ што боље упио прелив, па га тек онда премазати карамел кремом, вратити још мало на хлађење, и колач је спреман за служење.