Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач „три млека“

10.01.2018. 19:13 19:19
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Трес leches је светски познат кох колач - сочан, сладак, млечан, карамеласт – неки су од атрибута који га сврставају у сам врх омиљених слатких делиција. Плус, припрема није компликована...

Састојци:

За патишпањ:

- 100 г  путера (омекшалог на собној температури),

- 130 г шећера,

- прстохват соли,

- 5 јаја,

- кашика екстракта ваниле,

- 175 г брашна,

- кашичица прашка за пециво,

За прелив:

- 400 г кондензованог млека,

- 2,5 дл млечне слатке павлаке,

- 2,5 дл млека

За глазуру:

- карамел прелив, односно карамел крем

Припрема:

1. За патишпањ умутити путер са шећером, па додати умућена јаја и екстракт ваниле и на крају брашно заједно с прашком за пециво.

2. Добијену глатку масу изручити у плех, prеthodno обложен папиром за печење, па пећи око 20 минута у рерни prеthodno загрејаној на температури од 180 степени. Проверити чачкалицом да ли је кора печена.

3. Кад се кора прохлади, залити је prеthodno припремљеним преливом: умућено кондензовано млеко, слатка павлака и обично млеко.

4. Колач оставити неколико сати или преко ноћи како би патишпањ што боље упио прелив, па га тек онда премазати карамел кремом, вратити још мало на хлађење, и  колач је спреман за служење.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Веганска проја

Рецепт дана: Веганска проја

26.12.2017. 14:29 14:34
Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком

Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком

05.01.2018. 10:30 10:34