Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kolač „tri mleka“

10.01.2018. 19:13 19:19
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Tres leches je svetski poznat koh kolač - sočan, sladak, mlečan, karamelast – neki su od atributa koji ga svrstavaju u sam vrh omiljenih slatkih delicija. Plus, priprema nije komplikovana...

Sastojci:

Za patišpanj:

- 100 g  putera (omekšalog na sobnoj temperaturi),

- 130 g šećera,

- prstohvat soli,

- 5 jaja,

- kašika ekstrakta vanile,

- 175 g brašna,

- kašičica praška za pecivo,

Za preliv:

- 400 g kondenzovanog mleka,

- 2,5 dl mlečne slatke pavlake,

- 2,5 dl mleka

Za glazuru:

- karamel preliv, odnosno karamel krem

Priprema:

1. Za patišpanj umutiti puter sa šećerom, pa dodati umućena jaja i ekstrakt vanile i na kraju brašno zajedno s praškom za pecivo.

2. Dobijenu glatku masu izručiti u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, pa peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na temperaturi od 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je kora pečena.

3. Kad se kora prohladi, zaliti je prethodno pripremljenim prelivom: umućeno kondenzovano mleko, slatka pavlaka i obično mleko.

4. Kolač ostaviti nekoliko sati ili preko noći kako bi patišpanj što bolje upio preliv, pa ga tek onda premazati karamel kremom, vratiti još malo na hlađenje, i  kolač je spreman za služenje.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Veganska proja

Recept dana: Veganska proja

26.12.2017. 14:29 14:34
Recept dana: Kremasta pasta s piletinom i paprikom

Recept dana: Kremasta pasta s piletinom i paprikom

05.01.2018. 10:30 10:34