Рецепт дана: Хрскави кромпир из рерне
15.12.2017.
14:54
14:59
Коментари (0)
Због овако припремљеног кромпира дефинитивно ћете заборавити на печење.
Састојци:
- 6 средњих кромпира,
- 75 мл маслиновог уља,
- 5 чена белог лука,
- кашика сецканог свежег рузмарина,
- кашикаа исецканог свежег тимијана,
- морска со и бибер по укусу,
- мало першуна за украс
Припрема:
1. Загрејати рерну на 220 степени. Решетку за печење ставити уз дно рерне.
2. У међувремену ољуштити кромпир, па сваки исећи на четвртине.
3. Кромпире ставити у широк тигањ с уљем, белим луком у љусци, рузмарином и тимијаном, па све заједно посолити и побиберити, а затим кратко пропржити.
4. Кромпир у тигању потом преместити у рерну, па пустити да се пече око 55 минута на 220 степени.
5. Послужити вруће кромпире с мало свеже исецканог першуна.