КОЈЕ ЈЕ НАЈГОРЕ МЕСО КОЈЕ МОЖЕТЕ СТАВИТИ НА РОШТИЉ! Поведите рачуна 1. маја, грешка може да погорша здравље
Роштиљ често подразумева тешку, масну храну, а ту су и заслађени сокови и алкохол који само додатно оптерећују организам.
А ако сте до сада бирали масне кобасице, можда је време да пробате нешто што ће вашем телу донети више користи него штете.
Шта би требало да избегавате?
За почетак, заборавите на месо из продавнице које је већ маринирано. Такви производи често садрже адитиве и конзервансе који нису добри за здравље. Боље је да купите свеже месо и сами направите маринаду са природним зачинима. Још један чест кривац на столу су индустријски сосови - пуни су шећера и вештачких састојака. Уместо њих, можете да припремите свој умак од јогурта, лимуна и свежег зачинског биља.
Ражњићи са поврћем
Једна од најлепших и најбољих опција. Могу да се комбинују са пилетином или ћуретином и чине оброк који прија стомаку. Испробајте разне комбинације - тиквице, паприка, црвени лук, патлиџан.
Риба
Идеална за лаган роштиљ. Богата омега-3 масним киселинама, риба увек доноси бенефите за организам, нарочито кад се пече уз поврће.
Бело месо
Ако не можете да замислите роштиљ без меса, бирајте пилетину или ћуретину. Лако се вари, богато је протеинима и не оставља онај осећај тежине који често прати празничне оброке.