Рецепт дана: Пире са сиром и белим луком
25.11.2017.
10:06
10:14
Коментари (0)
Ово јело је део традиционалне француске кухиње и својом текстуром подсећа на чувени фонду. Пире је најукуснији уз кобасице или печену свињетину и чашу црвеног вина.
Састојци:
- 1 кг кромпира,
- 500 г сира,
- 2 чена белог лука,
- 30 г путера,
- павлака,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Скувати кромпир, оцедити га, па пустити неколико минута да се проохлади.
2. Убацити насецкан бели лук и измиксати га у пире.
3. Улити павлаку, додати путер и мешати док се сасавим не отопе.
4. Додати нарибани сир и „тући“ варјачом док се сир и кромпир не повежу и не постигне се чврста, еластична текстура.
5. Зачинити и сервирати.