Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Рижото од бундеве

20.11.2017. 09:30 09:34
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Кувана или печена; у чорби или у рижоту - бундева увек очарава финоћом укуса и бојом.

Састојци:

- 300 г пиринча,

- 300 г бундеве,

- средња главица лука,

- 1 л домаћег бујона или коцка за супу од поврћа,

- 100 мл белог вина,

- путер,

- пекорино сир,

- маслиново уље,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Припремити домаћи бујон или коцку за супу растворити у врелој води.

2. Исецкати лук на ситне коцке, а бундеву очистити и нарендати на крупно.

3. У шерпу сипати мало маслиновог уља и ставите комадић путера, а када се масноћа загреје додати црни лук.

4. Пржити док лук не постане стакласт, потом додати пиринач и све добро промешати.

5. Када пиринач постане стакласт, налити вином и оставити пар минута да се крчка, тачније док алкохол не испари.

6. Када испари, почети с постепеним наливањем бујона и смањити на средњу ватру.

7. Сипати кутлачу по кутлачу и притом нову додати тек када је пиринач у потпуности упио prеthodnu, све време мешајући. 8. Понављати ову радњу све док пиринач не буде куван и притом пазити да не буде прекуван.

8. Ако вам зафали течности, додати кључалу воду.

9. Десетак минута пред крај кувања, додати со, бибер и нарендану бундеву.

10. На крају још додати рендани пекорино у количини по жељи, као и комадић путера.

11. Све добро промешати и служити одмах. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Ћуфте са туњевином

Рецепт дана: Ћуфте са туњевином

08.11.2017. 10:31 10:34
Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

06.11.2017. 09:45 09:55