Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Rižoto od bundeve

20.11.2017. 09:30 09:34
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Kuvana ili pečena; u čorbi ili u rižotu - bundeva uvek očarava finoćom ukusa i bojom.

Sastojci:

- 300 g pirinča,

- 300 g bundeve,

- srednja glavica luka,

- 1 l domaćeg bujona ili kocka za supu od povrća,

- 100 ml belog vina,

- puter,

- pekorino sir,

- maslinovo ulje,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Pripremiti domaći bujon ili kocku za supu rastvoriti u vreloj vodi.

2. Iseckati luk na sitne kocke, a bundevu očistiti i narendati na krupno.

3. U šerpu sipati malo maslinovog ulja i stavite komadić putera, a kada se masnoća zagreje dodati crni luk.

4. Pržiti dok luk ne postane staklast, potom dodati pirinač i sve dobro promešati.

5. Kada pirinač postane staklast, naliti vinom i ostaviti par minuta da se krčka, tačnije dok alkohol ne ispari.

6. Kada ispari, početi s postepenim nalivanjem bujona i smanjiti na srednju vatru.

7. Sipati kutlaču po kutlaču i pritom novu dodati tek kada je pirinač u potpunosti upio prethodnu, sve vreme mešajući. 8. Ponavljati ovu radnju sve dok pirinač ne bude kuvan i pritom paziti da ne bude prekuvan.

8. Ako vam zafali tečnosti, dodati ključalu vodu.

9. Desetak minuta pred kraj kuvanja, dodati so, biber i narendanu bundevu.

10. Na kraju još dodati rendani pekorino u količini po želji, kao i komadić putera.

11. Sve dobro promešati i služiti odmah. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Ćufte sa tunjevinom

Recept dana: Ćufte sa tunjevinom

08.11.2017. 10:31 10:34
Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

06.11.2017. 09:45 09:55