Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима
Не мора сваки дан у тањиру да буде и меса. Пробајте ову посну питу и уверите се да су буковаче и шампињони сјајна протеинска замена.
Састојци:
- ½ кг кора за питу,
- 250 г буковача,
- 250 г шампињона,
- 3 главице црног лука,
- мало першунов листа,
- 2 дл уља,
- 2 дл киселе воде,
- со, бибер, вегета, туцана паприка по укус,
- 30 г маргарина
Припрема:
1. Црни лук ситно исецкати и пропржити на уљу, додати исецкане буковаче и наставити с пржењем.
2. Ситно исећи шампињоне и першунов лист. У лук и буковачу додати шампињоне, зачинити сољу, бибером, вегетом и туцаном паприком. Продинстати десетак минута, па додати першунов лист.
3. Помешти киселу воду и уље. Слагати по три коре једну на другу и сваку прскати мешавином воде и уља. На трећу кору распоредити фил од печурака.
4. Савити мало десну и леву страну да фил не би изашао приликом печења и увити у ролат.
5. Понављати поступак док се не утроши материјал.
6. Ролате слагати у науљен плех и пећи око пола сата у рерни загрејаној на 200 степени.
7. Извадити плех из рерне, исећи парчиће и мало их премазати коцкицом маргарина.
8. Вратити питу у рерну (коју смо смањили на 180) и запећи.