light snow
1°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

06.11.2017. 09:45 09:55
Пише:
Фото: pixabay.com

Не мора сваки дан у тањиру да буде и меса. Пробајте ову посну питу и уверите се да су буковаче и шампињони сјајна протеинска замена.

Састојци:

- ½ кг кора за питу,

- 250 г буковача,

- 250 г шампињона,

- 3 главице црног лука,

- мало першунов листа,

- 2 дл уља,

- 2 дл киселе воде,

- со, бибер, вегета, туцана паприка по укус,

- 30 г маргарина

Припрема:

1. Црни лук ситно исецкати и пропржити на уљу, додати исецкане буковаче и наставити с пржењем.

2. Ситно исећи шампињоне и першунов лист. У лук и буковачу додати шампињоне, зачинити сољу, бибером, вегетом и туцаном паприком. Продинстати десетак минута, па додати першунов лист.

3. Помешти киселу воду и уље. Слагати по три коре једну на другу и сваку прскати мешавином воде и уља. На трећу кору распоредити фил од печурака.

4. Савити мало десну и леву страну да фил не би изашао приликом печења и увити у ролат.

5. Понављати поступак док се не утроши материјал.

6. Ролате слагати у науљен плех и пећи око пола сата у рерни загрејаној на 200 степени.

7. Извадити плех из рерне, исећи парчиће и мало их премазати коцкицом маргарина.

8. Вратити питу у рерну (коју смо смањили на 180) и запећи.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом

Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом

02.11.2017. 15:12 15:17
Рецепт дана: Кифлице с маком

Рецепт дана: Кифлице с маком

29.10.2017. 13:26 13:34