Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом
Комбинација пиреа од печене бундеве и кремастог сира фантастично је пуњење за јастучиће од домаћег теста, којима је најбољи „зачин“ мирисна сланина.
Састојци:
За тесто:
- 400 г меког брашна,
- 3 велика јајета,
- кашика уља,
- мало соли
За фил:
- 250 г бундеве,
- 40 г пармезана,
- 150 г кремастог сира,
- влашац,
- со и бибер
За сос:
- 100 г сланине,
- зачинско биље,
- главица лука,
- путер,
- 2 дл супе,
- 1/2 кашичице јестивог скроба,
- пармезан
Припрема:
1. Помешати састојке за тесто и месити око десет минута, па га замотати у крпу.
2. Бундеву преполовити, прелити маслиновим уљем, па ставите на плех за печење обложен папиром и пећи око 45 минута на 180 степени.
3. Бундеву издубити кашиком, па изгњечити у пире, додати пармезан, сецкани влашац, со и бибер.
4. Разваљати тесто на дебљину од око 2 милиметра.
5. Исећи га на правоугаонике, па на средину сваког ставити фил.
6. Потом сваки правоугаоник навлажити водом, па спојити крајеве и оставити да се кратко суше.
7. На путеру пропржити лук и сланину, додати супу помешану са скробом и зачине. Кратко кувати, па прелити преко равиола и на крају посути пармезаном.