Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Raviole punjene bundevom

02.11.2017. 15:12 15:17
Piše:
Foto: pixabay.com

Kombinacija pirea od pečene bundeve i kremastog sira fantastično je punjenje za jastučiće od domaćeg testa, kojima je najbolji „začin“ mirisna slanina.

Sastojci:

Za testo:

- 400 g mekog brašna,

- 3 velika jajeta,

- kašika ulja,

- malo soli

Za fil:

- 250 g bundeve,

- 40 g parmezana,

- 150 g kremastog sira,

- vlašac,

- so i biber

Za sos:

- 100 g slanine,

- začinsko bilje,

- glavica luka,

- puter,

- 2 dl supe,

- 1/2 kašičice jestivog skroba,

- parmezan

Priprema:

1. Pomešati sastojke za testo i mesiti oko deset minuta, pa ga zamotati u krpu.

2. Bundevu prepoloviti, preliti maslinovim uljem, pa stavite na pleh za pečenje obložen papirom i peći oko 45 minuta na 180 stepeni.

3. Bundevu izdubiti kašikom, pa izgnječiti u pire, dodati parmezan, seckani vlašac, so i biber.

4. Razvaljati testo na debljinu od oko 2 milimetra.

5. Iseći ga na pravougaonike, pa na sredinu svakog staviti fil.

6. Potom svaki pravougaonik navlažiti vodom, pa spojiti krajeve i ostaviti da se kratko suše.

7. Na puteru propržiti luk i slaninu, dodati supu pomešanu sa skrobom i začine. Kratko kuvati, pa preliti preko raviola i na kraju posuti parmezanom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Hleb bez brašna i kvasca

Recept dana: Hleb bez brašna i kvasca

27.10.2017. 10:44 10:48
Recept dana: Pileći paprikaš sa noklicama

Recept dana: Pileći paprikaš sa noklicama

26.10.2017. 13:05 13:08