Рецепт дана: Сочна ребарца из рерне
Кад једном пробате овако припремљена ребарца, сасвим сигурно ћете им се радо враћати...
Састојци:
- 1,5 кг свињских ребара,
- 1 кг кромпира,
- 2 главице црног лука,
- 2 бабуре,
- кашичица соли,
200 г маргарина
За маринаду:
- 100 мл белог вина,
- главица црног лука,
- кашичица млевене паприке,
- кашичица соли,
- пар листова ловорова
Припрема:
1. Ребра добро опрати, просушити и исећи на комаде жељене величине.
2. Направити маринаду од црног лука исеченог на тање режњеве, соли, млевене паприке, ловоровог листа и белог вина, па све промешати.
3. Ставити месо, а затим лагано протрести посуду да се зачини равномерно распореде по месу.
4. Оставити сат времена да одстоји у маринади.
5. У другој посуди отопити маргарин и држати посуду у топлој води да маргарин остане течан.
6. Месо извадити из маринаде, па га провући кроз растопљени маргарин и ређати на средину плеха за печење.
7. Кромпир огулити, опрати, исећи на четвртине и посолити. Потом га распоредити уз ивицу плеха.
8. Црни лук очистити, паприку опрати и ушушкати у кромпир, па све прелити остатком маргарина, а ако треба додати и мало уља.
9. Плех покрити алу-фолијом и ставити у загрејану рерну на 200 степени да се пече око 45 минута.
10. Након тога скинути фолију и запећи да месо добије румену боју.