Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Sočna rebarca iz rerne

11.09.2017. 09:31 09:36
Piše:
Foto: pixabay.com

Kad jednom probate ovako pripremljena rebarca, sasvim sigurno ćete im se rado vraćati...

Sastojci:

- 1,5 kg svinjskih rebara,

- 1 kg krompira,

- 2 glavice crnog luka,

- 2 babure,

- kašičica soli,

200 g margarina

Za marinadu:

- 100 ml belog vina,

- glavica crnog luka,

- kašičica mlevene paprike,

- kašičica soli,

- par listova lovorova

Priprema:

1. Rebra dobro oprati, prosušiti i iseći na komade željene veličine.

2. Napraviti marinadu od crnog luka isečenog na tanje režnjeve, soli, mlevene paprike, lovorovog lista i belog vina, pa sve promešati.

3. Staviti meso, a zatim lagano protresti posudu da se začini ravnomerno rasporede po mesu.

4. Ostaviti sat vremena da odstoji u marinadi.

5. U drugoj posudi otopiti margarin i držati posudu u toploj vodi da margarin ostane tečan.

6. Meso izvaditi iz marinade, pa ga provući kroz rastopljeni margarin i ređati na sredinu pleha za pečenje.

7. Krompir oguliti, oprati, iseći na četvrtine i posoliti. Potom ga rasporediti uz ivicu pleha.

8. Crni luk očistiti, papriku oprati i ušuškati u krompir, pa sve preliti ostatkom margarina, a ako treba dodati i malo ulja.

9. Pleh pokriti alu-folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 45 minuta.

10. Nakon toga skinuti foliju i zapeći da meso dobije rumenu boju. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kolač s makom

Recept dana: Kolač s makom

07.09.2017. 14:51 14:54
Recept dana: Pita sa grožđem

Recept dana: Pita sa grožđem

02.09.2017. 14:41 14:43