Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Шницле у пиву

28.08.2017. 08:47 08:51
Пише:
Фото: pixabay.com

Не можемо баш сваки дан само да водимо рачуна о томе како се хранимо... Понекад ваља себе мало и „почастити“.

Састојци:

- 500 г свињског бута,

- 2 дл пива,

- 2 дл млека,

- 2 дл парадајз сока,

- 3 чена белог лука,

- кашика сецканог першуна,

- 300 г свежих шампињона,

- со и бибер по укусу,

- 2 кашике брашна

Припрема:

1. Месо исећи на шницле, излупати, па посолити и побиберити.

2. Сваку шницлу уваљати у брашно са једне и друге стране и поређати у посуду за печење prеthodno подмазану уљем.

3. У посуди помешати пиво, парадајз сок, млеко, уситњен бели лук, сецкани першун, со и бибер, па шницле прелити добијеним сосом. 4. Покрити алу - фолијом избушеном чачкалицом и пећи пола сата на 200 степени.

4. Скинути фолију, додати шампињоне и пећи још 30 минута.

5. Служити уз кувани кромпир или свеже поврће ако бисте ипак мало да смањите калоричност овог укусног јела.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пита са шљивама

Рецепт дана: Пита са шљивама

25.08.2017. 15:05 15:08
Рецепт дана: Пита са јабукама и сувим грожђем

Рецепт дана: Пита са јабукама и сувим грожђем

21.08.2017. 14:55 15:00