Рецепт дана: Шницле у пиву
Не можемо баш сваки дан само да водимо рачуна о томе како се хранимо... Понекад ваља себе мало и „почастити“.
Састојци:
- 500 г свињског бута,
- 2 дл пива,
- 2 дл млека,
- 2 дл парадајз сока,
- 3 чена белог лука,
- кашика сецканог першуна,
- 300 г свежих шампињона,
- со и бибер по укусу,
- 2 кашике брашна
Припрема:
1. Месо исећи на шницле, излупати, па посолити и побиберити.
2. Сваку шницлу уваљати у брашно са једне и друге стране и поређати у посуду за печење prеthodno подмазану уљем.
3. У посуди помешати пиво, парадајз сок, млеко, уситњен бели лук, сецкани першун, со и бибер, па шницле прелити добијеним сосом. 4. Покрити алу - фолијом избушеном чачкалицом и пећи пола сата на 200 степени.
4. Скинути фолију, додати шампињоне и пећи још 30 минута.
5. Служити уз кувани кромпир или свеже поврће ако бисте ипак мало да смањите калоричност овог укусног јела.