Recept dana: Šnicle u pivu
Ne možemo baš svaki dan samo da vodimo računa o tome kako se hranimo... Ponekad valja sebe malo i „počastiti“.
Sastojci:
- 500 g svinjskog buta,
- 2 dl piva,
- 2 dl mleka,
- 2 dl paradajz soka,
- 3 čena belog luka,
- kašika seckanog peršuna,
- 300 g svežih šampinjona,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike brašna
Priprema:
1. Meso iseći na šnicle, izlupati, pa posoliti i pobiberiti.
2. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
3. U posudi pomešati pivo, paradajz sok, mleko, usitnjen beli luk, seckani peršun, so i biber, pa šnicle preliti dobijenim sosom. 4. Pokriti alu - folijom izbušenom čačkalicom i peći pola sata na 200 stepeni.
4. Skinuti foliju, dodati šampinjone i peći još 30 minuta.
5. Služiti uz kuvani krompir ili sveže povrće ako biste ipak malo da smanjite kaloričnost ovog ukusnog jela.