Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Поховани празилук с пршутом

29.06.2017. 14:52 14:57
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Ово можда јесте нешто необичнији начин припреме празилука, али што да не? Мало авантуре у кухињи не може да шкоди.

Састојци:

- 6 већих празилука,

- 4 кашике белог сувог вина,

- 6 парчади танко исечене пршуте,

- 2 јајета

- 6 кришки белог хлеба,

- маслиново уље,

- путер

Припрема:

1. Одстраните кору са хлеба, па од средине направити мрвице.

2. Загрејати рерну на 200 степени.

3. Очистити празилук, односно, одстранити све грубље зелене листове.

4. Преполовити празилук по дужини и испрати га под водом.

5. Ставити празилук у ватросталну посуду, посолити и побиберити, затим посути комадићима путера, па подлити вином и с мало воде.

6. Прекрити алуминијском фолијом и пећи пола сата у рерни, док празилук не омекша.

7. Оставити га да се охлади.

8. Оцедити и осушити га кухињским папиром, па умотати сваку половину у пршуту, умочити у јаја и уваљати у мрвице.

9. Пржити на маслиновом уљу док празилук не добије лепу боју и не постане хрскав.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Брзи колач са вишњама

Рецепт дана: Брзи колач са вишњама

15.06.2017. 23:06 23:09
Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем

Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем

23.06.2017. 09:59 10:07