Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО КАКО ДА НЕ УНИШТИТЕ ВИТАМИНЕ ДОК КУВАТЕ ЧАЈ ОД ШИПАКА Сви га воле, а нико не зна да га кува!

04.12.2024. 11:25 11:35
Пише:
Извор:
Крстарица
ilustracija
Фото: Pixabay.com

Сви волимо чај од шипка, а нико не зна да га скува правилно – ова једна ствар му уништава све витамине!

Прво, да бисте направили савршени чај од шипка, потребно је одабрати пре свега квалитетан, осушен шипак. Пре кувања, препоручује се да плодове благо здробите (ако већ није претходно самлевен) како би отпустили што више укуса и хранљивих састојака приликом припреме.

Шипак се ставља у хладну воду и загрева полако, без наглог кључања, како би се сачувале све његове корисне супстанце. Чим вода крене да „баца кључ“ и почне да „шишти“, чај се склања са рингле и поклопљен оставља да стоји око пола сата. Ово време омогућава да шипак у потпуности ослободи своју богату арому и препознатљив киселкаст укус.

Фото: pixabay.com

Када је чај готов, процеди се како би се уклонили комадићи плода и напитак је спреман за сервирање. По жељи, можете додати мало меда или лимуна, што ће додатно нагласити његову освежавајућу ноту.

Овај природни напитак, богат витамином Ц и антиоксидансима, идеалан је за хладне дане када је вашем организму потребна додатна заштита и топлина. Правилно припремљен чај од шипка није само здрав већ и право уживање за сва чула.

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар
СМАЊИТЕ ХОЛЕСТЕРОЛ НА ПРИРОДАН НАЧИН Ових 10 намирница су најбоље за то! ТАЈНА ДОБРОГ здравља лежи у исхрани

Храна која чува срце

холестерол

СМАЊИТЕ ХОЛЕСТЕРОЛ НА ПРИРОДАН НАЧИН Ових 10 намирница су најбоље за то! ТАЈНА ДОБРОГ здравља лежи у исхрани

03.12.2024. 14:35 14:55
ИМА ЛЕКА АКО СЕ ПРЕЈЕДЕТЕ Ове намирнице ОЛАКШАВАЈУ ВАРЕЊЕ И СПРЕЧАВАЈУ ГОРУШИЦУ
prejedanje

ИМА ЛЕКА АКО СЕ ПРЕЈЕДЕТЕ Ове намирнице ОЛАКШАВАЈУ ВАРЕЊЕ И СПРЕЧАВАЈУ ГОРУШИЦУ

21.11.2024. 08:29 08:36
ГОРКО ЋЕТЕ ЗАЖАЛИТИ Ове намирнице никако не узимајте на празан стомак, ПОСЛЕДИЦЕ МОГУ БИТИ КАТАСТРОФАЛНЕ ПО ЗДРАВЉЕ
ilustracija

ГОРКО ЋЕТЕ ЗАЖАЛИТИ Ове намирнице никако не узимајте на празан стомак, ПОСЛЕДИЦЕ МОГУ БИТИ КАТАСТРОФАЛНЕ ПО ЗДРАВЉЕ

04.12.2024. 09:44 10:01