Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Зашто авокадо не треба сећи металним ножем?

20.02.2020. 18:18 18:20
Пише:
Фото: pixabay.com

Авокадо је намирница која је постала јако популарна, и због тога што је добра за срце и због тога што се од ње може направити додтак који одговара уз разна јела. Али, јесте ли знали да га не би требало сећи металним ножем?

Након сечења, као и већина воћа, авокадо тамни због ензима који садржи у себи и који у контакту с кисеоником мења боју, пише Вечерњи. Коришћење одређених металних ножева, попут оних од бакра или гвожђа, убрзава тај процес због хемијске реакције коју метали имају с авокадом.

С друге стране, керамички ножеви немају реакцију с авокадом те он остаје дуже свеж. Можете користити и пластичне ножеве. Авокадо с њима реагује, али пуно спорије него с металним ножевима. Стога, за дуже свеж авокадо најсигурнији су пластични и керамички ножеви.

Пише:
Пошаљите коментар