СРБИНУ У АМЕРИЦИ НАША КУХИЊА НАПРАВИЛА БИЗНИС Прави српско јело које Америма дебело наплаћује, за пет сати заради 1.000 долара!
Срђан је Србин који је пре три и по године дошао у Америку и направио бизнис снова на најобичнијој српској ствари коју свака наша домаћица очас посла прави. Код њега се чека у реду и по пола сата.
"Ја све распродам, они почну да плачу."
Срђан је у Калифорнији направио, чини се, амерички сан, зарађује доста, а прави и продаје обичне палачинке за које су потребна само три састојка - јаја, млеко и брашно
Каже како ради само три дана и да живи пристојно.
"Само зависи да ли желиш да живиш скупо или јефтино. Ако би у ресторан, па сваки дан стејк од 50 долара, онда је скупо ја се за 10 долара наједем одлично и сит сам цео дан", каже у видеу Драгана Ракоњца, који снима приче о Србима који живе и раде у Америци.
Ради три дана недељно
"Добар сам бизнис направио, не могу да се жалим", испричао је Срђан који је прво радио у Немачкој да би се од тамо преселио у Калифорнију, где је започео свој посао од којег с три радна дана недељно живи добро. Палачинке које ради пече и пуни као већина на Балкану, а Американци су чини се одушевљени. Његово радно место је приколица, коју је наручио из Кине, а исплатио ју је за само два месеца.
"Три дана радим, четири дана одмарам, па на плажу... Али кад радим, радим цео дан. Рано ујутро у куповину па прво спремим смесу код куће, а онда од три поподне на плац, у приколицу... Кад увече дођем кући распремање, па прање суђа…", каже и додаје да му је нова кинеска приколица баш онаква какву је хтео, има све, и фрижидер и замрзивач за сладолед.
"Та три дана која радим, радим по 12 сати дневно", прича и открива како његове палачинке Мексиканци обожавају.
Прескупо, али иде ко алва
"Ја код себе не бих купио палачинку, толико је скупа, она просечна са јагодом, бананом је 12 долара, а она најскупља са нутелом је 15 долара... Људи ми дају по 20, још и бакшиш додају и кажу у реду је, а увек сам распродан… Мексиканци воле да једу и не жале", каже Срђан који сад има и помоћницу која је из Мексика.
"Све сам папире средио, ништа на црно не радим, плаћам порез уредно, као и радницу", испричао је Србин па открио и колико зарађује.
За 5 сати рада заради 1.000 долара
Појаснио је да кад је стварно добро вече, прода 80-90 палачинки , а то је за неких пет сати рада 1.000-1.100 долара. Кад је дошао у Америку двоумио се пак између роштиља и палачинки, али се одлучио за палачинке јер су их његова деца обожавала а и мање је трошкова.
"Прво не морам ни порез да плаћам за то јер није јело него само десерт, није прљав и мастан посао, не треба ми ни ватрогасна дозвола јер нема ватре...", навео је он.