Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRBINU U AMERICI NAŠA KUHINJA NAPRAVILA BIZNIS Pravi srpsko jelo koje Amerima debelo naplaćuje, za pet sati zaradi 1.000 dolara!

05.12.2024. 14:04 14:09
Piše:
Izvor:
Mondo
Foto: pixabay.com

Srđan je Srbin koji je pre tri i po godine došao u Ameriku i napravio biznis snova na najobičnijoj srpskoj stvari koju svaka naša domaćica očas posla pravi. Kod njega se čeka u redu i po pola sata.

"Ja sve rasprodam, oni počnu da plaču." 

Srđan je u Kaliforniji napravio, čini se, američki san, zarađuje dosta, a pravi i prodaje obične palačinke za koje su potrebna samo tri sastojka - jaja, mleko i brašno

Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno.

"Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam ceo dan", kaže u videu Dragana Rakonjca, koji snima priče o Srbima koji žive i rade u Americi.

Radi tri dana nedeljno

"Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se žalim", ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj da bi se od tamo preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro. Palačinke koje radi peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.

"Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu... Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu... Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…", kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled.

"Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno", priča i otkriva kako njegove palačinke Meksikanci obožavaju.

Preskupo, ali ide ko alva

"Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara... Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale", kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu koja je iz Meksika.

"Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu", ispričao je Srbin pa otkrio i koliko zarađuje.

Za 5 sati rada zaradi 1.000 dolara

Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki , a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.

"Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i mastan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre...", naveo je on.

Izvor:
Mondo
Piše:
Pošaljite komentar