ПЕЧЕЊАРСКОМ УЛИЦОМ ПРОДЕФИЛОВАЛА НЕСВАКИДАШЊА СКУПИНА Крмача с младунцима у шетњи кроз чачански „прасе штрасе”
Необичан призор изненадио је пролазнике насеља Парменац у Чачку, када су у шетњи запазили крмачу са прасићима, што и није тако чест призор на улици, уколико имамо у виду да су ове домаће животиње махом затворене у оборима.
Свиња и прасићи продефиловали су у близини магистрале која се због великог броја печењара назива још и „прасе штрасе“.
- Могло се у шали чути како су свиња и прасићи кренули у бег, да би избегли „покољ“ пред празнике - каже за агенцију РИНА један од пролазника.
Иначе, на магистралном путу који води око Чачка, на само два километра налази се десет печењара, па отуда и име за тај део пута – „прасе штрасе”.
Оно што је занимљиво јесте да све печењаре имају посла и своје госте, који не одустају од печења.
- Нема дилеме за нас. Овде се печење може јести и за доручак, и за ручак, и за вечеру, на минус двадесет или на плус четрдесет степени, свеједно је. Нигде није укусно као у Чачку. Корица мора да буде хрскава, месо да се лепи за прсте и мало да му боја вуче на жућкасто. Ето тако изгледа право, добро чачанско печење - каже један од мештана.
Тренутна цена прасећег печења у Чачку је 2.200 динара.