PEČENJARSKOM ULICOM PRODEFILOVALA NESVAKIDAŠNJA SKUPINA Krmača s mladuncima u šetnji kroz čačanski „prase štrase”
Neobičan prizor iznenadio je prolaznike naselja Parmenac u Čačku, kada su u šetnji zapazili krmaču sa prasićima, što i nije tako čest prizor na ulici, ukoliko imamo u vidu da su ove domaće životinje mahom zatvorene u oborima.
Svinja i prasići prodefilovali su u blizini magistrale koja se zbog velikog broja pečenjara naziva još i „prase štrase“.
- Moglo se u šali čuti kako su svinja i prasići krenuli u beg, da bi izbegli „pokolj“ pred praznike - kaže za agenciju RINA jedan od prolaznika.
Inače, na magistralnom putu koji vodi oko Čačka, na samo dva kilometra nalazi se deset pečenjara, pa otuda i ime za taj deo puta – „prase štrase”.
Ono što je zanimljivo jeste da sve pečenjare imaju posla i svoje goste, koji ne odustaju od pečenja.
- Nema dileme za nas. Ovde se pečenje može jesti i za doručak, i za ručak, i za večeru, na minus dvadeset ili na plus četrdeset stepeni, svejedno je. Nigde nije ukusno kao u Čačku. Korica mora da bude hrskava, meso da se lepi za prste i malo da mu boja vuče na žućkasto. Eto tako izgleda pravo, dobro čačansko pečenje - kaže jedan od meštana.
Trenutna cena prasećeg pečenja u Čačku je 2.200 dinara.