ДВЕ ПИЦЕРИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ МЕЂУ НАЈБОЉИМ У ЕВРОПИ: Међу 50 локала и ресторани из региона
Оне су заузеле 32. односно 37. место.
Чувена брза храна пица долази нам из Италије, али се она прави и у осталим земљама. Није тешка за припрему, па је зато готово свако може направити. Међутим, постоје они који су мајстори свог заната и просто им нема равних у припреми пице.
Направљена је листа 50 најбољих пица у Европи за ову годину, а на листи су пицерије односно ресторани који је најбоље праве на Старом континенту. Своја места на тој листи нашла су и две пицерије из Србије.
У питању су Пиетра (32) и Мајстор и Маргарита (37), пише "50toppizza.it " и обе пицерије се налазе у Београду.
Када је реч о Пиетри, то је место за сваког ко жели да открије прави укус наполитанске пице припремљене по правилима овереном спецификацијом. Пица мајстори користе аутентичне производе и професионално направљено тесто. Што се тиче Мајстора и Маргарите, овде користе пажљив избор италијанских састојака који побољшавају рад на тесту. Кажу да давање имена по познатом роману простору даје нежну, књижевну ноту.
Ако говоримо о комшијама и земљама на Балкану, једна пицерија из Хрватске је заузела високо 14. место, једна из Северне Македоније је на 16. месту, док се и Словенија може похвалити 30. односно 36. местом.
Не знамо да ли су с намером изоставили Италију, али на листи није уврштена ниједна пицерија из ове апенинске земље.
Ово је листа првих 10:
1. Наполи од the роад (Лондон, Енглеска)
2. Сарториа Панатиери (Барселона, Шпанија)
3. Виа Толедо enopizzeria (Беч, Аустрија)
4. 50 Кало (Лондон, Енглеска)
5. Балдориа (Мадрид, Шпанија)
6. Pizza зулу (Фурт, Немачка)
7. IMperfetto (Путо, Француска)
8. NNea (Амстердам, Холандија)
9. Ла Балмесина (Барселона, Шпанија)
10. Fratelli Фигурато (Мадрид, Шпанија)
(Ona.rs)