ЗАБОРАВИТЕ НА ГОРУШИЦУ УЗ ПОМОЋ ОВИХ ПРИРОДНИХ НАПИТАКА Више нећете морати да пијете антациде
Многе људе мучи горушица после јела, коју карактерише непријатан осећај печења у грудима.
Код горушице, киселина се враћа у једњак, па се јавља осећај печења и горак или кисео осећај у устима.
Назива се још и рефлукс киселине, јер настаје када се желудачна киселина враћа назад у једњак.
Најчешће се јавља после јела, због зачињене хране, кофеина, али и генетике, али се може јавити и ноћу.
Поред лекова које препише доктор, можете да је ублажите и намирницама које имате у кући, пише „Health лине“.
Банане
Јесте ли знали да банане садрже природне антациде?
Поједите банану сваки дан како бисте спречили враћање киселине.
Сок од алоа вере
Може помоћи у смиривању иритације узроковане горушицом. Треба пити пола шољице сока од алое пре јела да се умире желудац и једњак.
Жвака без шећера
Пљувачка разређује киселину, тако да је повећање количине пљувачке након оброка одличан начин да се спречи стварање киселине. Жваћите жваку 30 минута најмање за смањење горушице.
Јабуково сирће
Помешајте три кашичице јабуковог сирћета у шољици воде, а затим попијте пре оброка или пре спавања. Радите то пре сваког јела.
Сода бикарбона
Ставите кашичицу соде бикарбоне у чашу воде, попијте и то ће неутралисато киселину. Имајте у виду да сода бикарбона садржи натријум, па се посаветујте с доктором ако морате да пазите колико га дневно уносите.