НЕПРИЈАТНУ ПОСЛЕДИЦУ БОЖИЋНЕ ГОЗБЕ УБЛАЖАВА 5 ПРИРОДНИХ НАМИРНИЦА Ево како се решити горушице?
Након јаке и тешке празничне хране код великог броја људи се јаве тегобе у виду горушице.
Тегобе услед горушице можете отклонити на једноставан начин коришћењем природних средстава. Горушица се манифестује боловима у стомаку и грудима. Често се јавља након оброка у коме преовладава масна, пржена или кисела храна.
Ево неколико природних начина да се решите горушице.
Сода бикарбона
Ово је један од најефикаснијих лекова против горушице. Сипајте кашичицу соде бикарбоне у чашу воде, промешајте и попијте. Можете додати и неколико капи лимуна, пише Glossy.
Коморач
Жваћите семе коморача неколико пута на дан. Тако ћете освежити дах, а лучење желудачне киселине држати под контролом.
Можете и пити чај од коморача. Он се припрема тако што се две кашичице семена додају шољи провреле води, затим се остави да одстоји 10 минута, процеди се и попије.
Нана
Нана је ефикасна у отклањанају горушице јер помаже варење и ублажава стомачне тегобе. Додајте кашичицу измрвљених листова нане у шољу провреле воде. Оставите да одстоји 30 минута и пијте чај неколико пута на дан.
Ђумбир
Свеж ђумбир делује двоструко на горушицу - упија вишак киселине у желуцу и помаже смиривање нерава који доприносе горушици.
Ђумбир можете додати јелима као зачин, пити чај од ђумбира или га јести свежег. Чај од ђумбира се прави тако што се кашичица свежег ђумбира дода шољи провреле воде. Сачекајте неколико минута, па попијте лековит напитак.
Сирће
Сирће, нарочито јабуково, може спречити подизање желудачне киселине. Довољно је да пре оброка попијете воду у којој је разблажена кашичица јабуковог сирћета.
Б92