Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZABORAVITE NA GORUŠICU UZ POMOĆ OVIH PRIRODNIH NAPITAKA Više nećete morati da pijete antacide

03.04.2024. 08:16 08:36
Piše:
Foto: Pixabay, ilustracija

Mnoge ljude muči gorušica posle jela, koju karakteriše neprijatan osećaj pečenja u grudima.

Kod gorušice, kiselina se vraća u jednjak, pa se javlja osećaj pečenja i gorak ili kiseo osećaj u ustima.

Naziva se još i refluks kiseline, jer nastaje kada se želudačna kiselina vraća nazad u jednjak.

Najčešće se javlja posle jela, zbog začinjene hrane, kofeina, ali i genetike, ali se može javiti i noću.

Pored lekova koje prepiše doktor, možete da je ublažite i namirnicama koje imate u kući, piše „Health line“.

Banane

Jeste li znali da banane sadrže prirodne antacide?

Pojedite bananu svaki dan kako biste sprečili vraćanje kiseline.

Sok od aloa vere

Može pomoći u smirivanju iritacije uzrokovane gorušicom. Treba piti pola šoljice soka od aloe pre jela da se umire želudac i jednjak.

Žvaka bez šećera

Pljuvačka razređuje kiselinu, tako da je povećanje količine pljuvačke nakon obroka odličan način da se spreči stvaranje kiseline. Žvaćite žvaku 30 minuta najmanje za smanjenje gorušice.

Jabukovo sirće

Pomešajte tri kašičice jabukovog sirćeta u šoljici vode, a zatim popijte pre obroka ili pre spavanja. Radite to pre svakog jela.

Soda bikarbona

Stavite kašičicu sode bikarbone u čašu vode, popijte i to će neutralisato kiselinu. Imajte u vidu da soda bikarbona sadrži natrijum, pa se posavetujte s doktorom ako morate da pazite koliko ga dnevno unosite.

Autor:
Pošaljite komentar
NEPRIJATNU POSLEDICU BOŽIĆNE GOZBE UBLAŽAVA 5 PRIRODNIH NAMIRNICA Evo kako se rešiti gorušice?

NEPRIJATNU POSLEDICU BOŽIĆNE GOZBE UBLAŽAVA 5 PRIRODNIH NAMIRNICA Evo kako se rešiti gorušice?

08.01.2024. 14:20 14:48