ОВО ЈЕ ПЕТ НАЈПРЉАВИЈИХ СТВАРИ У ХОТЕЛСКОЈ СОБИ Неке су баш да вам се живот смучи, недељама остају нетакнуте
Истраживање сервиса TravelMath открило је да неке површине у хотелским собама могу бити прљавије од дома, авионских седишта, па чак и школа.
Стручњаци за сигурност из компаније Locksmith Дартфорд открили су пет најпрљавијих места у хотелским собама на која треба обраћати пажњу.
Прекривачи и украсни јастуци
Док се постељина пере између боравка гостију, прекривачи и украсни јастуци често остају неопрани недељама.
Многи хотели их чисте само када се појаве видљиве мрље или неугодни мириси, на којима су се могле накупити милиони мртвих ћелија коже, осушена пљувачка и телесне течности.
„У једном хотелу где сам радила, поплун су прали само ако је имао мрље. Хотел у којем сам тек почела радити је још гори. Имају смеђе поплуне који се буквално никад не перу“, открила је чистачица на Reddit-у.
Како бисте смањили изложеност прљавштини, скините украсе са кревета, користите спреј за дезинфекцију тканина или понесите своју јастучницу.
Телефонске слушалице и даљински за ТВ
Пре него што укључите ТВ, било би најбоље да га очистите антибактеријском марамицом.
Студије су показале да површине у хотелским собама које се често дирају могу садржавати вирусе прехладе и грипа, бактерију Escherichia coli, па чак и трагове фекалија.
Тест на брису открио је бактерију повезану са респираторним и гастроинтестиналним инфекцијама на даљинском управљачу.
Туш кабина
Хотелски туш можда није тако чист као што изгледа. Једно истраживање показало је да глава туша у хотелу има 25.000 пута више бактерија него WC шкољка.
Обришите површине марамицама за дезинфекцију пре него што их употребите. Такође, могли бисте пустити топлу воду да испере бактерије пре него што уђете под туш.
Посуде за лед
Многи гости пре вас користили су посудице за лед у друге сврхе, као импровизоване посуде за повраћање након лудог ноћног провода.
Како бисте били сигурни, затражите од спремачице пластичну подлогу за посуду пре него што напуните канту ледом или узмите запакован лед из хотелског бара, преноси Нет.хр.
Апарат за кафу и стаклено посуђе
Остаци уља од кафе могу бити ужегли, а влажно окружење унутар апарата за кафу ствара савршено тло за размножавање бактерија.
Без редовног дубинског чишћења резервоара за воду и унутрашњих компоненти, ваша јутарња шоља кафе могла би доћи с нежељеном дозом клица. Можда би најбоље било да наручите кафу у бару, пише Express.