overcast clouds
13°C
31.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФРАНЦУСКА СУПА КОЈА ЛЕЧИ ПРЕХЛАДУ Откријте како да за 10 минута ПРИПРЕМИТЕ овај укусан и лековит рецепт

28.03.2025. 20:45 21:10
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
supa
Фото: freepik, ilustracija

Ова сјајна супа се на провансалском назива Аиго боулидо што буквално значи „кључала вода“. Само име сугерише да се прави веома једноставно, али јој укус зато нимало не мањка – чак напротив!

Французима је ово најбржа и наједноставнија супа на свету – прави се за 10мин, веома је укусна а користи се и као лек за прехладу.

Састојци:

– литар воде (за 3 или 4 особе)

– соли по укусу

– један лист сушеног ловора

– пар сушених листића жалфије

– 3 средња чена белог лука

– бибер по жељи

– хлеб – мање кришке, качкаваљ, мало маслиновог уља

Припрема:

Воду посолите, убаците бели лук, лист ловора и када прокључа кувајте поклопљено 10-15 минута. У међувремену на мало маслиновог уља препеците хлеб док лепо не порумени. Док је хлеб још топао изрендајте мало качкаваља на на врху.  Склоните супу са ватре, додајте листиће жалфије и поклопите.

У сваки тањир убаците по један скувани чен белог лука и изгњечите, ставите препечени хлеб са качкваљем, додајте бибера по жељи и прелите са супом (ловор и жалфију можете пре тога уклонити из течности).

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар