ФРАНЦУСКА СУПА КОЈА ЛЕЧИ ПРЕХЛАДУ Откријте како да за 10 минута ПРИПРЕМИТЕ овај укусан и лековит рецепт
Ова сјајна супа се на провансалском назива Аиго боулидо што буквално значи „кључала вода“. Само име сугерише да се прави веома једноставно, али јој укус зато нимало не мањка – чак напротив!
Французима је ово најбржа и наједноставнија супа на свету – прави се за 10мин, веома је укусна а користи се и као лек за прехладу.
Састојци:
– литар воде (за 3 или 4 особе)
– соли по укусу
– један лист сушеног ловора
– пар сушених листића жалфије
– 3 средња чена белог лука
– бибер по жељи
– хлеб – мање кришке, качкаваљ, мало маслиновог уља
Припрема:
Воду посолите, убаците бели лук, лист ловора и када прокључа кувајте поклопљено 10-15 минута. У међувремену на мало маслиновог уља препеците хлеб док лепо не порумени. Док је хлеб још топао изрендајте мало качкаваља на на врху. Склоните супу са ватре, додајте листиће жалфије и поклопите.
У сваки тањир убаците по један скувани чен белог лука и изгњечите, ставите препечени хлеб са качкваљем, додајте бибера по жељи и прелите са супом (ловор и жалфију можете пре тога уклонити из течности).