Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПИХТИЈЕ OЧАС ПОСЛА, а нема укуснијих

16.11.2023. 13:07 14:59
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

Доносимо вам најједноставнији рецепт за брзе пихтије неодољивог укуса.

Састојци:

  • килограм свињских ногица (можете помешати са буткицама, репићима или нечим другим)
  • 2 главице белог лука (можете ставити и мање ако не желите да ово буде доминантан мирис)
  • Со
  • бибер
  • зачин по укусу

Свим овим састојцима, уколико волите, можете додати листиће ловора или першуна, како би пихтије попримиле мирис.

Припрема:

Пре кувања свињске ногице морате добро очистити и опрати. Ставите их у дубљу шерпу, а преко њих наспите со и зачин, листиће ловора или першуна, бибер и бели лук. Ако не желите да мирис белог лука буде превише јак, можете га додати и накнадно, током наливања пихтија у тањире.

Преко свега овога налијте доста воде (око три литре, али може и више, јер се вода током кувања не додаје накнадно). Пихтије се кувају доста дуго, три до четири сата у зависности од меса, све док се месо не одвоји од костију, а у шерпи остане врло мало воде.

Уколико бели лук нисте већ додали, у тањире у које ћете сипати пихтије ставите по чен белог лука. Како би што боље пустио арому, насецкајте га на ситније делиће. Ситно морате насецкати и скувано месо. У тањире најпре лепо распоредите месо, а затим налијте преосталу замућену течност у којој се месо кувало. Оставите да се охладе, а онда их сместите у фрижидер, како би се што боље стегле.

Можете их разлити и у једну већу тепсију, па их када се стегну насећи на коцкице и тако служити. Преко њих можете посути мало алеве паприке.

Пихтије ће имати најбољи шмек уколико их припремате од димљеног меса.

Додатни савет: Уколико не желите да на површини буде превише масноће, пре изливања у тањире можете из лонца у којем су се пихтије кувале са врха покупити сувишну масноћу.

stil.rs

Пише:
Пошаљите коментар
ПОСКУПЉЕЊЕ СВИЊСКОГ МЕСА ИЗВЕСНО Ево и зашто?

ПОСКУПЉЕЊЕ СВИЊСКОГ МЕСА ИЗВЕСНО Ево и зашто?

16.09.2023. 10:33 10:38
Пихтије и кајмак за савршен фруштук

Пихтије и кајмак за савршен фруштук

30.01.2023. 10:02 10:04
Завршена Руменачка пихтијада: Пихтије боље него прошле године

Завршена Руменачка пихтијада: Пихтије боље него прошле године

29.01.2023. 17:12 17:19