Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗИМСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈА ПРИЗИВА УСПОМЕНЕ Направите сочан слаткиш који ће освојити свачије срце

24.12.2024. 14:05 14:22
Пише:
Извор:
Espreso/Glossy
колач
Фото: GPT ilustracija

Мада су чоколадне и кремасте посластице лепе, понекада умеју да досаде и управо тада на сцену ступају овакви ванвременски слаткиши.

Мада су чоколадне и кремасте посластице лепе, понекада умеју да досаде и управо тада на сцену ступају овакви ванвременски слаткиши.

У том духу најчешће се припремају разноразне пите и штрудле по старинским рецептима, а многи не знају да постоји зимски колач лепши од сваког другог дезерта.

Здрав је и укусан, припрема се брзо и лако, док његов чаробни укус враћа у нека безбрижнија и лепша времена.

Састојци:

2 јаја

прстохват соли

80 г шећера

екстракт ваниле

100 мл уља од семена

100 мл млека

200 г брашна

12 г прашка за пециво

150 г крем сира 20 г шећера

1 јаје

екстракт ваниле

боровнице, малине или неко друго црвено воће по жељи

Припрема:

У једну посуду сипајте 2 јаја, прстохват соли, 80г шећера и мало екстракта ваниле па све умутите миксером. Успут додајте 100мл уља и наставите да миксујете. У неком тренутку додајте и 100мл млека. Мутите док не добијете хомогену течну смесу са пеницом на врху.

Помешајте брашно и прашак за пециво, па их додајте смеси. Мутите миксером док не добијете хомогену густу смесу без грудвица. Затим смесу равномерно сипајте преко пек папира у округластом дубоком плеху.

У једној посудици добро помешајте крем сир, 20г шећера, екстракт ваниле и једно јаје. Тако добијену смесу додајте преко прве смесе у плеху, али кашиком, попут округластих украса, тако да се добије рељефаст колач.

Одозго равномерно распоредите боровнице или друго црвено воће по избору. Убаците у рерну и нека се пече око 40 минута на 180 степени.

Када је колач печен можете га извући из рерне и посути шећером у праху. Сачекајте да се мало охлади, исеците га и послужите. 

Извор:
Espreso/Glossy
Пише:
Пошаљите коментар