Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛАЗАЊЕ ОД ТИКВИЦА готове су за тили час: Преукусно и лагано летње јело

13.07.2024. 11:49 12:08
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Ове лазање садрже само тиквице и сир и НИМАЛО БРАШНА или ТЕСТЕНИНЕ

Једноставно се праве, само је важно да пре пипреме исечете тиквице и посолите их да би пустиле воду.

Састојци:

4-5 средњих до великих тиквица, исечених по дужини на танке кришке

2 кашике маслиновог уља

3 кашичице соли

1 кашичица свеже млевеног црног бибера

600 г млевене говедине

1 велики жути лук, исецкан

3 чена белог лука, згњечена

700 мл парадајз соса

1/2 везе першуна, сецканог

1 кашичица босиљка, исецкана

400 г ренданог сира моцарела

400 г рикота сира

80 г пармезана, изренданог

1 велико јаје

Припрема:

Тиквице исеците на танке кришке по дужини, поспите са две кашичице соли и оставите да пусте течност.

Загрејте тигањ на јакој ватри.

Тиквице премажите са обе стране маслиновим уљем и зачините са 1/2 кашичице бибера. Пеците са сваке стране док не омекшају и почну да се лепе за тепсију.

Загрејте рерну на 190 степени.

Загрејте 1 кашику маслиновог уља у дубоком лонцу на средњој ватри и додајте млевено месо.

Динстајте месо, непрестано ломећи варјачом, око 5 минута.

Додајте сецкани црни лук и динстајте још 5 минута, а затим додајте бели лук и динстајте још минут.

Сипајте парадајз сос и половину босиљка и першуна.

Зачините са 1 кашичицом соли и пола кашичице бибера.

Пустите да проври, а затим поклопите и кувајте 10 минута, повремено мешајући.

Додати зачине по укусу, па склонити са ватре и оставити по страни.

У чинији помешајте четвртину моцареле, рикота сир, пармезан, 1 јаје, остатак босиљка и першуна и 1/2 кашичице соли. Добро промешати.

На дно посуде за печење или плеха центиметра распоредите око пола шоље фила од меса.

Покријте слојем тиквица, сипајте трећину фила од меса, поспите четвртином моцареле и прелијте филом од сира.

Поновите у три слоја - тиквице, фил од меса, фил од моцареле и сира.

У лазање забодите десетак чачкалица, прекријте алуминијумском фолијом и пеците 40 до 45 минута.

Скините фолију и пеците лазање још 3-4 минута.

Извадите из рерне и оставите да одстоји 15 минута, а затим исеците и послужите.

Informеr.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
ПРЖЕНЕ ТИКВИЦЕ НА ШПАНСКИ НАЧИН: Овај брзи ручак ће вас одушевити, права ЕРУПЦИЈА УКУСА на коју нико није остао равнодушан

ПРЖЕНЕ ТИКВИЦЕ НА ШПАНСКИ НАЧИН: Овај брзи ручак ће вас одушевити, права ЕРУПЦИЈА УКУСА на коју нико није остао равнодушан

20.05.2024. 14:43 14:56
МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

13.05.2024. 15:04 15:28
УЖИВАЈТЕ У ЕКСПЛОЗИЈИ УКУСА Пробајте тиквице са пуњењем од КИНОЕ и ФЕТА СИРА

УЖИВАЈТЕ У ЕКСПЛОЗИЈИ УКУСА Пробајте тиквице са пуњењем од КИНОЕ и ФЕТА СИРА

17.05.2024. 09:53 10:03