Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УЗ ОВА 3 САВРШЕНА ПОСНА РЕЦЕПТА Свака слава биће НА ЧАСТ ДОМАЋИНИМА

19.11.2024. 09:01 09:15
Пише:
predjelo
Фото: Pixabay

Време је посних слава, а оне су за домаћине и домаћице захтевније, јер је број намирница које чине славску трпезу ограничен.

 Ипак, то не значи да не можемо гостима послужити лепа јела.
Овога пута, реч је о предјелима.

КУГЛИЦЕ С ТУЊЕВИНОМ

Tunjevina
Фото: Pixabay

Потребно је:
4 већа кромпира
125 г маргарина
100 г пропрженог сусама
2 кисела краставчића
1/2 конзерве туњевине


Припрема:
Кромпир скувати у сланој води, оцедити, додати маргарин и још топло умутити миксером. Додати 50 г пропрженог сусама, ситно сецкане краставчиће, туњевину оцеђену од масноће, посолити по укусу и добро измешати. Од добијене смесе правити куглице и ваљати у преостали сусам.

 

РОЛАТ СА БЛИТВОМ

rolat
Фото: Pixabay


Потребно је:
1 лист велике обланде
200 г блитве
1 главица црног лука
4 чена белог лука
1 средњи кромпир
2 кашике густина
2 дцл сојиног млека


Припрема:
Црни лук ситно исецкати, па продинстати на врелом уљу. Када постане стакласт, додати сецкану бланширану блитву (или смрзнуту у брикетима). Када уври сувишна течност, додати густин размућен у сојином млеку и прокувати 3-4 минута док се не згусне. Склонити са шпорета, додати пире од куваног кромпира, па кратко умутити миксером. Умешати ситно сецкан бели лук, посолити по укусу, па филовати омекшалу обланду, увити у ролат и оставити да се добро стегне пре сечења.

 

КУГЛИЦЕ С КИКИРИКИЈЕМ И ШАМПИЊОНИМА

susam
Фото: Pixabay


Потребно је:
4 већа кромпира
125 г маргарина
300 г печеног кикирикија
2 кашике посног мајонеза
150 г сецканих, маринираних шампињона


Припрема:
Кромпир скувати у сланој води, оцедити, додати у још топло маргарин и умутити миксером у пире. Додати ситно сецкане мариниране шампињоне, мајонез, 150 г крупно сецканог печеног кикирикија, посолити по укусу, па добро измешати. Од смесе правити куглице и ваљати у млевени преостали кикирики.
 

Пише:
Пошаљите коментар