Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UZ OVA 3 SAVRŠENA POSNA RECEPTA Svaka slava biće NA ČAST DOMAĆINIMA

19.11.2024. 09:01 09:15
Piše:
predjelo
Foto: Pixabay

Vreme je posnih slava, a one su za domaćine i domaćice zahtevnije, jer je broj namirnica koje čine slavsku trpezu ograničen.

 Ipak, to ne znači da ne možemo gostima poslužiti lepa jela.
Ovoga puta, reč je o predjelima.

KUGLICE S TUNJEVINOM

Tunjevina
Foto: Pixabay

Potrebno je:
4 veća krompira
125 g margarina
100 g proprženog susama
2 kisela krastavčića
1/2 konzerve tunjevine


Priprema:
Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati margarin i još toplo umutiti mikserom. Dodati 50 g proprženog susama, sitno seckane krastavčiće, tunjevinu oceđenu od masnoće, posoliti po ukusu i dobro izmešati. Od dobijene smese praviti kuglice i valjati u preostali susam.

 

ROLAT SA BLITVOM

rolat
Foto: Pixabay


Potrebno je:
1 list velike oblande
200 g blitve
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 srednji krompir
2 kašike gustina
2 dcl sojinog mleka


Priprema:
Crni luk sitno iseckati, pa prodinstati na vrelom ulju. Kada postane staklast, dodati seckanu blanširanu blitvu (ili smrznutu u briketima). Kada uvri suvišna tečnost, dodati gustin razmućen u sojinom mleku i prokuvati 3-4 minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati pire od kuvanog krompira, pa kratko umutiti mikserom. Umešati sitno seckan beli luk, posoliti po ukusu, pa filovati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne pre sečenja.

 

KUGLICE S KIKIRIKIJEM I ŠAMPINJONIMA

susam
Foto: Pixabay


Potrebno je:
4 veća krompira
125 g margarina
300 g pečenog kikirikija
2 kašike posnog majoneza
150 g seckanih, mariniranih šampinjona


Priprema:
Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati u još toplo margarin i umutiti mikserom u pire. Dodati sitno seckane marinirane šampinjone, majonez, 150 g krupno seckanog pečenog kikirikija, posoliti po ukusu, pa dobro izmešati. Od smese praviti kuglice i valjati u mleveni preostali kikiriki.
 

Piše:
Pošaljite komentar