Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УКУСНИЈИ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ Погледајте рецепт чувеног КАРАПАНЏЕ за ОМИЉЕНО српско јело на кашику

30.04.2024. 18:03 18:11
Пише:
Фото: Ilustracija/Youtube Printscreen

Пасуљ је један од најздравијих оброка који можете да припремите својој породици

Стево Карапанџа своје рецепте дели свима кога занима начин припреме укусних, традиционалних јела. Рецепт за пасуљ је њеног најтраженији рецепт на интернету. Уколико постите, само из овог рецепта изоставите месо, али укус ће бити једнако добар.

Састојци:

450 г пасуља (тетовац или градиштанац)

2 шаргарепе

2 главице црног лука

1 струк празилука

2 ловорова листа

300 г сувог меса (кртина или ребарца)

1 кашичица црвене млевене паприке

1/2 кашичице млевеног бибера

1 кашика биљног зачина

2 кашике брашна

30 мл уља

по укусу соли

Припрема:

Пасуљ очистити, опрати и потопити га у хладну воду увече пре кувања. Ујутру ставити да се кува, пустити да проври, па кувати око десетак минута. Процедити прву воду, па пасуљ налити топлом водом. Исецкати ситније 2 главице црног лука, па додати пасуљу, као и 2 ловорова листа.

Очистити и насећи шаргарепе, пропржити с луком, па додати пасуљу. Додати опрано суво месо или ребра. Кувати око сат и по до два сата (у зависности од врсте пасуља). По потреби додати још воде, у зависности колико чорбаст пасуљ желите.

Кад је пасуљ куван, направити запршку. Загрејати уље у тигању, додати брашно, пропржити пазећи да не загори. Прохладити, па додати млевену паприку. Добро промешати и сипати у кувани пасуљ. Додати биљни зачин по укус, бибер и соли по укусу. Кувати још 5 минута и искључити.

Дневник/Стил

Пише:
Пошаљите коментар
ПОЈЕЛИ СТЕ ПРЕВИШЕ ПАСУЉА и сад вам није добро: Ево трика који помаже код гасова и надимања

ПОЈЕЛИ СТЕ ПРЕВИШЕ ПАСУЉА и сад вам није добро: Ево трика који помаже код гасова и надимања

23.04.2024. 15:12 15:31