УКУСНИЈИ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ Погледајте рецепт чувеног КАРАПАНЏЕ за ОМИЉЕНО српско јело на кашику
Пасуљ је један од најздравијих оброка који можете да припремите својој породици
Стево Карапанџа своје рецепте дели свима кога занима начин припреме укусних, традиционалних јела. Рецепт за пасуљ је њеног најтраженији рецепт на интернету. Уколико постите, само из овог рецепта изоставите месо, али укус ће бити једнако добар.
Састојци:
450 г пасуља (тетовац или градиштанац)
2 шаргарепе
2 главице црног лука
1 струк празилука
2 ловорова листа
300 г сувог меса (кртина или ребарца)
1 кашичица црвене млевене паприке
1/2 кашичице млевеног бибера
1 кашика биљног зачина
2 кашике брашна
30 мл уља
по укусу соли
Припрема:
Пасуљ очистити, опрати и потопити га у хладну воду увече пре кувања. Ујутру ставити да се кува, пустити да проври, па кувати око десетак минута. Процедити прву воду, па пасуљ налити топлом водом. Исецкати ситније 2 главице црног лука, па додати пасуљу, као и 2 ловорова листа.
Очистити и насећи шаргарепе, пропржити с луком, па додати пасуљу. Додати опрано суво месо или ребра. Кувати око сат и по до два сата (у зависности од врсте пасуља). По потреби додати још воде, у зависности колико чорбаст пасуљ желите.
Кад је пасуљ куван, направити запршку. Загрејати уље у тигању, додати брашно, пропржити пазећи да не загори. Прохладити, па додати млевену паприку. Добро промешати и сипати у кувани пасуљ. Додати биљни зачин по укус, бибер и соли по укусу. Кувати још 5 минута и искључити.
Дневник/Стил