Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЈЕЛИ СТЕ ПРЕВИШЕ ПАСУЉА и сад вам није добро: Ево трика који помаже код гасова и надимања

23.04.2024. 15:12 15:31
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Пасуљ је одличан извор беланчевина, витамина Б, фолне киселине и влакана, магнезијума, гвожђа.

Међутим, неки се уздржавају од пречесте припреме овог јела због стварања надутости и стварања гасова у телу, али постоји начин како их можете смањити.

Ако сте се чудили зашто су ваше мајке или баке остављале пасуљ у води преко ноћи, знајте да постоји и те како добар разлог за то. Надутост је последица немогућности организма да свари сложена хемијска једињења које зовемо несварљиви шећери односно олигосахариди.

Процесом потапања пасуља долази до растварања тих једињења у води, па када се вода од потапања баци и пасуљ почне да се кува, удео олигосахарида је много мањи, а сами тим и интензитет надутости.

Како би смањили надутост и стварање гасова у телу након конзумације, за време кувања пасуља у воду додајте и ловоров лист, ким, мајоран, мајчину душицу, ђумбир и соду бикарбону.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
СПРЕМИТЕ ПАСУЉ ЗА МЕЊЕ ОД САТ Један од најпопуларнијих оброка узима много времена, а ево ТРИКА који ће решити тај проблем

СПРЕМИТЕ ПАСУЉ ЗА МЕЊЕ ОД САТ Један од најпопуларнијих оброка узима много времена, а ево ТРИКА који ће решити тај проблем

21.02.2024. 15:18 15:32
ПРОЧИТАЈТЕ ТАЈНИ РЕЦЕПТ ЗА КУВАЊЕ ПАСУЉА Изврсни укуси Војводине на Салашу 137 „РОГАЉ” И „BEAN” фестивал

ПРОЧИТАЈТЕ ТАЈНИ РЕЦЕПТ ЗА КУВАЊЕ ПАСУЉА Изврсни укуси Војводине на Салашу 137 „РОГАЉ” И „BEAN” фестивал

01.10.2023. 16:53 17:26