ТУРЦИ ОВАКО СПРЕМАЈУ СУПУ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЛИМУНА Куркума ће још дати жуту боју, а ако убаците ЈЕДАН састојак постаће гушћа
Испробајте укусну турску супу са лимуном и ћуретином која ће вам ојачати организам.
Почиње сезона вируса и грипа и време је ојачате свој имунитет природним путем. Супе и чорбе су идеалне за то и зато вам предлажемо да испробате турску супу са лимуном и ћуретином. Можете да искористите бело ћуреће које вам је преостало од ручка, а можете да скувате и ново. Тајна је у зачинима и бујону који је чине невероватно укусном.
Састојци: 1 црни лук, 3 чена белог лука, 1 кашичица млевене куркуме, 1/2 кашичице млевеног кима, 1/2 кашичице млевеног ђумбира, 1,2 л пилећег бујона, кора лимуна, 1/2 до 1 шоље јечма (више јечма ће дати гушћу супу), 2 шоље куване ћуретине, 2 кашике лимуновог сока, 1/4 шоље першуна, 1/4 шоље коријандера.
Припрема:
Исецкајте црни и бели лук и пропржите. Прво пропржите црни, па када омекша додајте бели. Затим додајте куркуму, ким, ђумбир и со. Сипајте бујон, корицу лимуна, па када проври додајте јечам. Крчкајте лагано док се јечам не скува, око 20-30 минута. У шерпи скувајте ћуретину или пилетину. Када јечам буде готов додајте секцано месо, лимунов сок, сецкани першун и коријандер. Посолите и побиберите. Још мар минута кувајте. Уклоните кору лимуна пре сервирања.