clear sky
3°C
22.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1299
usd
112.4411
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КНЕДЛЕ ОД ГРИЗА СУ ИДЕАЛАН ДОДАТАК СУПАМА ЈЕР ПРУЖАЈУ БОГАТСТВО УКУСА И ТЕКСТУРЕ Међутим, многе жене избегавају да их спремају из несигурности

22.01.2025. 17:26 19:16
Пише:
Извор:
Блиц Жена
супа
Фото: Youtube printscreen/ NOVA S - Domaćinske priče

Ево најкориснијих трикова за најбоље кнедле од гриза. Однос састојака, прави тренутак, тест...

Како бисте заборавили на све несигурности, доносимо вам рецепт за кнедле од гриза које ће увек да вам испадну савршено.

Да би кнедле од гриза увек испале савршено, постоји неколико корисних трикова које можете да примените:

Тачан однос састојака: Пратите препоручене мере. Обично је однос 1 јаје на 4-5 кашика гриза најбољи за савршену текстуру кнедли. Ако је смеса превише течна, додајте још мало гриза, а ако је превише густа, врло мало воде или још једно јаје.

Одмарање смесе: Оставите смесу да одстоји најмање 10-15 минута. Ово омогућава гризу да упије влагу из јаја и маслаца или уља, чиме смеса постаје конзистентнија и кнедле ће бити равномерно лагане и мекане.

Прави тренутак за кување: Додајте кнедле у супу која лагано ври. Превише јака ватра може довести до тога да се кнедле распадну или не скувају равномерно.

Тест кнедли: Пре него што додате све кнедле у супу, урадите тест са једном кнедлом. На тај начин можете проверити конзистенцију и по потреби прилагодити смесу додавањем још гриза или течности.

Температура воде: Смањите ватру након првог кључања како би супа лагано врила. Кување на високој температури може учинити да кнедле постану тврде споља, а недовољно куване изнутра.

Величина кнедли: Прављени кнедли средње величине осигурава да се скувају равномерно и не буду превише велике или мале. Веће кнедле могу постати гумене унутра, док мале могу бити превише тврде.

Додавање масти: Додавање кашике путера или уља не само да побољшава укус, већ и чини кнедле мекшим и ваздушастијим.

Проверавање кнедли: Кнедле су готове када испливају на површину и остану тамо. Можете их додатно проверити сецкањем једне на пола – ако је унутрашњост мекана и хомогена, кнедле су савршене.

Рецепт за кнедле од гриза

Потребно је: једно јаје, две кашике гриза, кашика уља, со по укусу, першун (опционо)

Припрема:

У малој посуди умутите јаје виљушком. Додајте гриз, уље и со, па све добро измешајте док не добијете хомогену смесу. Оставите смесу да одстоји 10-15 минута како би гриз набубрио.

У међувремену, ставите супу да се кува. Када почне да ври, смањите температуру на средњу. Кашиком вадите мале количине смесе и спуштајте их у супу. Кнедле ће се саме формирати и нарасти током кувања.

Кувајте кнедле у супи око 10-15 минута, док не постану мекане. По жељи, поспите ситно сецканим першуном пре сервирања.

Блиц Жена

Извор:
Блиц Жена
Пише:
Пошаљите коментар
НАПРАВИТЕ „витаминску бомбу“! ДОМАЋА СУПА ОД ЦВЕКЛЕ јача имунитет и побољшава крвну слику
cvekla

НАПРАВИТЕ „витаминску бомбу“! ДОМАЋА СУПА ОД ЦВЕКЛЕ јача имунитет и побољшава крвну слику

14.01.2025. 16:23 17:08