ТРИК ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПРЖЕНУ РИБУ Уместо у брашно, уваљајте је у ово и биће хрскавија и мање масна
Волите ли пржену рибу? Сада ћете их волети још више!
Пржена риба је права посластица јер нуди савршену комбинацију меке унутрашњости и хрскаве коре. Иако је таква риба веома укусна, често се сусрећемо са једним проблемом: панирање са брашном има тенденцију да упије превише уља, чинеćи рибу масном и тешком.
И управо то многе одвраћа од тога да чешће спремају пржену рибу.
Зашто припремати рибу без брашна?
Припрема савршено хрскаве рибе може бити изазов. Током пржења, кључно је да се риба равномерно испече , али да у исто време остане сочна изнутра. Много пута, панирање са брашном није најбољи избор јер упија много уља, чинеćи рибу превише масном.
Али постоји решење које професионални кувари често користе за лакшу, хрскавију текстуру – а можда га још нисте пробали!
Решење лежи у кукурузном скробу
Овај метод омогућава да риба не упије вишак уља приликом пржења, што обезбеђује хрскаву кору, али и даље лакоћу јела. Уз овај једноставан трик, ваша риба ће бити здравија, мање масна и још хрскавија.
Кукурузни скроб ствара заштитни слој око рибе, омогуćавајуćи јој да задржи своју хрскавост и истовремено спречава прекомерну апсорпцију уља.
Умочите сваки комад пржене рибе у кукурузни скроб да га потпуно прекријете, а затим га пажљиво спустите у врело уље. Пржите рибу до златно смеђе боје и хрскаве, па ставите на папирни убрус да се оцеди вишак уља.
Овако припремљена риба заиста ће одушевити својом хрскавом текстуром и укусом, а да притом није превише масна.
Крстарица