Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЈНА САВРШЕНОГ РЕЦЕПТА ЗА ВАЗДУШАСТЕ ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИКЕ Резултат ће вас оставити без даха!

01.06.2024. 15:56 17:20
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Ако сте мислили да су обичне палачинке савршене, припремите се да промените мишљење.

Јапанске палачинке су невероватно мекане и прозрачне, као да једете облак. Овај тајни рецепт, коначно откривен, донеће вам незаборавно искуство које ће одушевити ваше непце. 

Састојци:

2 јаја (одвојити беланца од жуманаца)

30 мл млека

40 г брашна

1/2 кашичице прашка за пециво

1/4 кашичице екстракта ваниле

20 г шећера

Припрема:

Умутите жуманца и додајте млеко и екстракт ваниле. Добро измешајте.

Просејте брашно и прашак за пециво, па их додајте у смесу са жуманцима. Лагано мешајте док не добијете глатку смесу.

Беланца за савршену текстуру:

У посебној посуди умутите беланца док не постану пенушава. Постепено додајте шећер, настављајући да мутите док не добијете чврст снег.

Комбиновање смеса:

Полако додајте умућена беланца у смесу са жуманцима. Лагано мешајте кружним покретима како бисте задржали прозрачност.

Печење палачинки:

Загрејте тигањ на средњој температури и лагано је подмажите. Користећи кашику, обликујте мале кругове од смесе.

 Пеците покривене поклопцем 3-4 минуте са сваке стране, док не добију златно-смеђу боју.

Сервирање:

Послужите ове савршено мекане палачинке са свежим воћем, шлагом или сирупом по жељи.

Бонус савет: Кључ савршених јапанских палачинки је у пажљивом мешању и печењу на ниској температури. Експериментишите са различитим додацима и уживајте у невероватном укусу!

Пише:
Пошаљите коментар
ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ТРИК ЗА ПАЛАЧИНКЕ Није до састојака; Изненадићете се како ће успевати

ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ТРИК ЗА ПАЛАЧИНКЕ Није до састојака; Изненадићете се како ће успевати

22.05.2024. 20:30 20:41