ТАЈНА САВРШЕНОГ РЕЦЕПТА ЗА ВАЗДУШАСТЕ ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИКЕ Резултат ће вас оставити без даха!
Ако сте мислили да су обичне палачинке савршене, припремите се да промените мишљење.
Јапанске палачинке су невероватно мекане и прозрачне, као да једете облак. Овај тајни рецепт, коначно откривен, донеће вам незаборавно искуство које ће одушевити ваше непце.
Састојци:
2 јаја (одвојити беланца од жуманаца)
30 мл млека
40 г брашна
1/2 кашичице прашка за пециво
1/4 кашичице екстракта ваниле
20 г шећера
Припрема:
Умутите жуманца и додајте млеко и екстракт ваниле. Добро измешајте.
Просејте брашно и прашак за пециво, па их додајте у смесу са жуманцима. Лагано мешајте док не добијете глатку смесу.
Беланца за савршену текстуру:
У посебној посуди умутите беланца док не постану пенушава. Постепено додајте шећер, настављајући да мутите док не добијете чврст снег.
Комбиновање смеса:
Полако додајте умућена беланца у смесу са жуманцима. Лагано мешајте кружним покретима како бисте задржали прозрачност.
Печење палачинки:
Загрејте тигањ на средњој температури и лагано је подмажите. Користећи кашику, обликујте мале кругове од смесе.
Пеците покривене поклопцем 3-4 минуте са сваке стране, док не добију златно-смеђу боју.
Сервирање:
Послужите ове савршено мекане палачинке са свежим воћем, шлагом или сирупом по жељи.
Бонус савет: Кључ савршених јапанских палачинки је у пажљивом мешању и печењу на ниској температури. Експериментишите са различитим додацима и уживајте у невероватном укусу!